Οδηγός μεγεθών

Δείτε μερικούς χρήσιμους πίνακες μεγεθών οι οποίοι θα σας διευκολύνουν στην επιλογή του σωστού μεγέθους μαγιό.

Τρόπος μέτρησης:
Μετρήστε την περίμετρο της μέσης και της λεκάνης σας και συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα διαστάσεων. Αν η περίμετρος της μέσης σας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγέθη, σας προτείνουμε να διαλέξετε το μεγαλύτερο. Τα μεγέθη XS έως XL ανταποκρίνονται στα αριθμητικά μεγέθη του πίνακα. Για να είναι οι μετρήσεις όσο ακριβέστερες, ζητήστε από κάποιον άλλο να σας μετρήσει. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τη μεζούρα πάνω σας ίσια, χωρίς να τη σφίγγετε.

Μέση: Μετρηθείτε εκεί όπου σχηματίζεται η μέση σας.
Περιφέρεια: Μετρηθείτε γύρω από το ανοικτότερο σημείο της λεκάνης σας, στο σημείο όπου ισιώνουν οι γοφοί σας. Η μέτρηση αυτή θα σας βοηθήσει να διαλέξετε μέγεθος για το κάτω μέρος του μπικίνι, για φούστες, παντελόνια και εφαρμοστά φορέματα.
Στήθος: Μετρηθείτε γύρω από το μεγαλύτερο σημείου του στήθους κρατώντας τη μεζούρα παράλληλα με το πάτωμα. Η μέτρηση αυτή θα σας βοηθήσει να διαλέξετε μέγεθος για το πάνω μέρος του μαγιό σας ή για άλλα ρούχα.

Συμβουλές για τα μεγέθη (τα μεγέθη των μπραζίλιαν μπικίνι είναι μικρότερα)

Προσέξτε ότι τα μεγέθη των μπραζίλιαν μπικίνι είναι μικρότερα από τα συνήθη. Μη διστάσετε να διαλέξετε ένα νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που φοράτε συνήθως.
Να γνωρίζετε ότι αν θέλετε να φορέσετε το μπικίνι σας όπως μια πραγματική βραζιλιάνα (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ή όπως συνηθίζεται στη Βραζιλία), θα πρέπει να φορέσετε το κάτω μέρος του μαγιό σας μέχρι τη μέση των γλουτών σας, οπότε το κανονικό σας μέγεθος θα είναι εντάξει. Αν όμως θέλετε το μαγιό να σας καλύπτει περισσότερο, σας προτείνουμε να διαλέξετε ένα ή δύο μεγέθη μεγαλύτερο, ανάλογα με την κάλυψη που επιθυμείτε.

Τα πιο συνηθισμένα αιτήματα αλλαγών που λαμβάνουμε αφορούν αλλαγές για μεγαλύτερο μέγεθος. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό για μας να σας ενημερώσουμε και να αποφευχθούν έτσι οι άσκοπες αλλαγές.

Μέγεθος μοντέλων:
Τα μοντέλα φορούν μέγεθος S.